Народна скупштина

Јованов: Посланици опозиције презиру грађане Србије

Председник посланичке групе Српске напредне странке "Александар Вучић - Србија не сме да стане" Миленко Јованов рекао је, о наводној изборној крађи, да нико у свету не помиње осим њих самих, посланици опозиције накратко су прекинули после чега је у салу ушло обезбеђење па је Јованов убрзо почео поново да говори рекавши да поменути посланици презиру грађане, народ Србије те да се крећу само у уском кругу својих неистомишљеника.

Јованов је рекао и да их вређа поређење с нацистима и њиховом политиком а обележавају врата политичких неистомишљеника као што су то нацисти радили.

Јованов је рекао и да ни они нити ико може да било коме забрани да се досели у Београд да живи.

Подсетио је и да неки од њихових чланова нису пре неку годину гласали у Београду него у унутрашњости па јесу ли онда то фантомски бирачи или не, има ли их или нема.

Они само могу циркус да праве у Скупштини, а не могу ни то, видите, јер се брзо уморе, јер су лењи, а тако гласни нису били у Европском парламенту, него као бубице, рекао је Јованов.

 

И Бојан Пајтић водио владу и био у скупштини

Нема никаквих законских, ни уставних препрека да у скупштини седе ни Ана Брнабић, ни Милош Вучевић, нити било ко други, изјавио је Јованов.

Јованов је, одговарајући на критике посланика Народног покрета Србије Мирослава Алексића, рекао да опозиција сада измишља и прави нове преседане.

"То је интересантно за њихов перформанс, отуда та цела ујдурма коју су направили. Требало је одмах на почетку седнице, кад је гледаност највећа, да нам велики правни стручњак саопшти своје тумачење Устава и закона како овде није ништа по Уставу и закону, а кад је његов шеф Млађан Динкић, било је по Уставу и закону. И кад је био Мирко Цветковић и онда је било по Уставу и закону, и кад је био Бојан Пајтић и онда је било, сад одједном није", рекао је Јованов.

Јованов је подсетио да се Устав од тада није мењао, као ни закони.

"У истој ситуацији траже различито понашање. То је неприхватљиво. Арбитрарно тумачење је недопустиво, они траже тумачење аката у складу са својим политичким интересима, то се неће десити", поручио је Јованов.

Јованов је подсетио да је ова влада у техничком мандату и додао да влада ради техничке послове.

"Пошто вам и тај доказ није био довољан, ево вам пример. Бојан Пајтић као председник покрајинске владе, дакле у техничком мандату, целог јуна месеца води покрајинску владу у техничком мандату и шеф је посланичке групе, Демократске странке у овој сали. И то није кршење Устава. А ко седи заједно са Бојаном Пајтићем 2016. године овде у парламенту као посланица Лиге социјалдемократа Војводине и у том тренутку покрајинска секретарка за спорт, па Мариника Тепић. Ни то није било кршење Устава, је ли тако? И то је било по Уставу тада", рекао је Јованов.

 

У Србији никада неће бити прелазне Владе

Јованов је изјавио да у Србији никада неће бити прелазне владе, јер нема ко да гласа за такву Владу.

На седници Скупштини Србије, Јованов је рекао да је опозиција захтевала прелазну владу, као и да се прихвати и омогући несметан рад истражне и експертске мисије Европске комисије и ад хок мисије Европског парламента у вези избора.

"Они захтевају да странци дођу у Србију, да странци врше истраге у Србији, да странци на основу истраге утврђују и санкције, да странци у овој земљи ведре и облаче", рекао је Јованов и додао да опозиција за ту политику никада подршку неће добити.

Такође, рекао је да неће добити ни једно министарско место.

"Када будете имали мандатара који ће предложити владу и 126 мандата да то изгласате, добит ћете подршку. До тада можете да се сликате", поручио је Јованов.

Говорећи о Извештају ЦРТА о децембарским изборима, Јованов је рекао да је њено представљање као независне мисије и независне невладине организације, како је рекао, замајавање грађана и увреда за грађане Србије.

"Грађане Србије заиста нису толико наивни да могу да поверују да човек који је учествовао у прављењу кордона око Председништва Србије, који је стајао у кордону заједно са Драганом Ђиласом, Млађаном Ђорђевићем и Вуком Јеремићем, сада може да буде независан. Ја навијам за странку којој припадам, желим да она постигне што боље резултате. Тако и Раша Недељков навија за листу Србија против насиља и жели им што боље резултате", рекао је Јованов.

Како је рекао Јованов, опозиција не може да победи јер су нерадници, не разговарају са народом и крећу се у кругу својих истомишљеника.

"Они презиру грађане Србије који не гласају за њих. Они презиру грађане Србије који подржавају председника Вучића и Српску напредну странку. Они никада нису покушали да се тим људима обрате, да тим људима кажу шта је њихова политика, што је до душе и немогуће, јер политику имају само мржња према председнику Вучићу и Српској напредној странци", навео је Јованов.

Како је рекао Јованов, Београд неће бити забрањени град.

"Не можете да забраните било коме да се досели у Београд и да, ако има ту пребивалиште, у Београду гласа", поручио је Јованов.

 

 

 

Извор: Танјуг / РТС 2