Народна скупштина

Јованов: Свим срцем ћемо се борити за напредак и развој Србије

Шеф посланичке групе Српске напредне странке у Скупштини Србије  Миленко Јованов је  рекао да се сви чланови СНС надају да ће Александар Вучић остати на челу странке и да су снимали спотове зато што су поносни на свог председника, а истакао је и да је по Уставу дозвољено да Вучић остане на челу СНС-а.

Нагласио је да не зна никога ко би рационалније и енергичније могао да се бори за странку и Србију, за све грађане и да ће му бити драго ако председник размисли о томе да остане на челу СНС-а, посебно имајући у виду ситуацију у свету.

"Потребан нам је снажан лидер који зна да води земљу кроз разна искушења, који је показао да зна да брине о нашем српском народу и да сигурно зна да нас све води без оштећења кроз узбуркане воде", рекао је Јованов.

На питање шта су хтели да покажу спотом, Јованов је рекао да се они Вучића не стиде и желе да покажу поштовање према њему, за разлику од неких који, каже, своје лидере стављају на осмо место и "крију их због гласова, да их нико не види".

"Знамо да је то некима чудно. Ми поштујемо и привржени смо нашем председнику и желимо то да кажемо и није нам проблем да снимимо и сто спотова", рекао је Јованов и додао да ће се посланици СНС свим срцем борити за изградњу Србије, путева, отварање фабрика ...

Додао је да нема проблема да неко оштро полемише са највећом странком, али да има проблем са тим што део јавности очекује да ћуте.

"Ако мислите да неко слободно криминализује породицу председника, да од њега правите власника плантаже, онда не размишљамо на исти начин. Нећемо ћутњом дозволити да раде такве ствари, одговараћемо како сматрамо да треба, а да ли ће то бити по принципу ''попу поп, а бобу бобу'' - ако они буду на висини задатака и скупштине и наш одговор ће бити у складу са тим. А, ако се понашају другачије, нећемо се либити да им одговоримо на исти начин", рекао је Јованов.

Јованов је говор Владете Јанковића који је рекао да у Србији нема слободних избора, окарактерисао као "незапамћену злоупотребу".

"Иако смо им изашли у сусрет свим захтевима и нудили им оно што нису ни тражили, опозиција је у радним телима заступљенија него икад, а као одговор смо добили злоупотребу која је незабележена да је председавајући скупштине који је на том месту не захваљујући  гласовима него крштеници, одржао политички говор достојан трибине у Малом Мокром Лугу", рекао је Јованов.

Додао је да скупштина није место да добијете аплаузе истомишљеника.

"Ми ћемо се трудити да скупштина буде место дебате и разговора, али вас молим да имате у виду да је за дијалог потребна и друга страна. Неко је рекао да је опозиција ту да критикује, али ми нећемо да ћутимо и трпимо него ћемо да одговарамо резултатима и показујемо разлику између њих и нас", рекао је Јованов.

Јованов је поручио је Србима на Косову и Метохији да издрже, сачувају српско име и презиме у јужној покрајини и да кроз сва искушења прођу као и до сада.

Јованов је у холу скупштине, а након потврђивања мандата, рекао да је свестан и да зна да је тешка ситуација са којом се данас суочавају Срби на Косову и Метохији.

"Ви сте и до сада успели да поднесете све тешкоће", рекао је Јованов обраћајући се Србима са КиМ.

 

Извор: Танјуг