Народна скупштина

Лончар: Албанцима на југу Србије вакцине је обезбедио Београд а не ЕУ

Министар здравља Златибор Лончар запитао је у Скупштини Србије народног посланика из Бујановца Шаипа Камберија (Уједињена долина - СДА Санџака) да ли је Албанцима на југу Србије и на Косову и Метохији вакцине обезбедила Европска унија или Београд.

Лончар је рекао да је Камбери током расправа у скупштини, где посланици постављају питања члановима Владе, више од 20 пута поменуо Европску унију и запитао да ли је Београд обезбедио Албанцима пи-си-ар тестове и кисеоник за болнице или Европска унија на коју се толико позива.

Министар је навео да су чак на Косову и Метохији почели да хапсе људе када им је Београд дао вакцине.

Лончар додаје да је председник Србије Александар Вучић понудио вакцину за здравствене раднике на Косову и Метохији, али да Албанци то нису хтели да прихвате из политичких разлога.

Такође, министар је запитао Камберија колико се Албанаца са Косова и Метохије дневно вакцинише у Прешеву, додајући да Србија нема ништа против тога, јер јој је циљ да се сачувају људски животи.

И ви нама претите са Европском унијом? Људи, Србија је део Европе, не може нико да нас истера из Европе, а ви видите ко сте, шта сте и где сте. Нека вас неко из Европске уније усвоји и нека вам да пасош и да шта хоће и све је решено. Морате да видите ко коме помаже и ко коме чини", поручио је Лончар.

 

 

Антиваксери немају ниједну чињеницу, ниједан доказ

Лончар је апеловао на грађане Србије да се скоцентришу на доказе, а они су, тврди, на страни вакцинације.

"Не постоји ниједан доказ да вакцина шкоди, имате милион и једну чињеницу за вакцину, да спашава животе, да побољшава здравље, да спречава преношење вируса, а за ово што раде антиваксери немате ниједну чињеницу, ниједан доказ", навео је Лончар.

 

 

Извор: Танјуг/РТС 2