Народна скупштина

Мали: До краја године раст БДП-а најмање 7 одсто

Министар финансија Владе Републике Србије Синиша Мали изјавио је да ће Србија имати један од три најбоља резултата у Европи када је реч о економском расту у време пандемије и да се очекује да у трећем кварталу раст бруто домаћег производа износи не 5,6 одсто, како је очекивано раније, него седам процената, колико се очекује да буде и раст до краја године.

Мали је образлажући сет финансијских закона у скупштини Србије рекао да је за грађане важно да знају да се имајућу у виду ова кретања може разговарати и о већим пензијама и платама.

"То су теме са којима ћемо изаћи пред грађане Србије у наредних пар дана када будемо сумирали коначне резултате за трећи квартал", навео је Мали.

 

 

Први пут у историји БДП већи од 52 милијарде евра

Мали је изјавио да ћемо ове године први пут у историји имати бруто домаћи производ већи од 52 милијарде евра.

"Тачније 52,4 милијарде евра а 2012. је био 33,7 милијарди што значи да смо за непуних десет година створили скоро 20 милијарди евра додатне вредности, нове вредности за наше грађане и нашу децу", рекао је Мали.

Додао је да смо након тешких реформи и година фискалне консолидације сада у ситуацији када паметном и одговорном економском политиком умањујемо негативне последице короне, а с друге стране улазимо у зону високог раста БДП-а.

"Дакле, најбоље дани и године су тек пред нама. Зато отварамо и теме повећање плата и пензија и нових инвестиција", рекао је Мали.

 

 

 

Извор: Танјуг/РТС 2