Народна скупштина

Мали: Држава брине о свим грађанима

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да од савета националних мањина очекује информацију колико им је средстава неопходно до краја године и поручио да нема говора о некаквој дискриминацији према било ком грађанину Србије.

Мали је подсетио да се у марту појавио корона вирус и да се цела држава тада одговорно понашала, тражећи од свих да смање непотребне трошкове и непотребна улагања како би могло да се помогне привреди и грађанима.

"То смо очекивали од свих, па и од националних савета, јер сви делимо исту судбину", рекао је Мали.

Мали је истакао да је у контакту са министарком за људска и мањинска права, равноправност полова и друштвени дијалог Горданом Чомић и да очекују од савета националних мањина да кажу колико им је средстава потребно.

"Тај папир није стигао до тренутка када се радио ребаланс, а није стигао ни до данас. Још нисам добио одговор, а ви слободно утичите да он стигне. Нико није остао ускраћен за своја права и поред великих проблема. Србија своје обавезе испуњава у дан према свима", поручио је министар.

Мали је рекао да не може да прихвати да неко ситуацију пребацује на терен дискриминације, јер држава реконструише болнице, гради путеве и улаже у све делове земље и када је кренула криза са корона вирусом држава брине о свим грађанима једнако.

 

 

Младим посланицима: Вама свака част!

Мали је поручио посланицима Скупштине Србије, уочи гласања о ребалансу буџета за 2020. годину, да подршком том предлогу гласају за наставак улагања у здравствени систем и посебно захвалио младим посланицима чије ће сугестије, како је рекао, бити узете у обзир.

"Гласате за завршетак изградње обе ковид болнице, улагање у набавку лекова и комплетан здравствени систем. Мислим да смо у овој години која је била најтежа на прави начин показали колико смо јединствени и солидарни", рекао је Мали.

Министар је посебно захвалио младим посланицима који су се први пут обратили у Скупштини Србије.

"Млади, вама свака част. Било је веома аргументовано и концизно. Ваше сугестије ће бити узете у обзир", поручио им је министар.

Мали им је честитао на храбрости и знању и пожелео им је пуно успеха у даљој каријери.

 

 

Извор: Танјуг/РТС 2