Народна скупштина

Мали: Младима у јуну још 100 евра

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да млади од 16 до 29 година могу у јуну да очекују додатну помоћ државе у износу од 100 евра.

Мали је то рекао у Скупштини Србије образлажући допуне Закона о привременом регистру држављана Републике Србије од 16 до 19 година којима се уплаћује новчана помоћ за ублажавање последица пандемије болести Ковид-19.

"Ми ћемо свима који се буду пријавили, новац пребацити 1, 2. и 3. јуна", рекао је Мали.

Они који су се пријавили за помоћ која је уплаћена у фебруару не морају поново да се пријављују, а млади који су у међувремену напунили 16 година се пријављују од 16. до 31. маја.

Мали је рекао да је више од милион младих добили помоћ државе.

"За нас је ово изузетно важна помоћ, хтели смо да покажемо снагу наших јавних финансија. У последње две године у време најтеже кризе наша земља је издвојила 8,7 милијарди евра, односно преко 18 одсто БДП-а да помогне и привреди и грађанима", рекао је Мали.

Мали је истакао да је држава испунила свако обећане које је дала у дан, и динар.

"Показали смо колико је држава јака, то је слика потпуно другачије Србије која побеђује у економији. Исплата младима је још једна потврда успешне и одговорне економске политике", поручио је Мали.

Подсетио је да је прошле недеље најстаријим суграђанима исплаћено по 20.000 динара, наводећи да је то највећа помоћ коју су пензионери појединачно добили.

 

 

Извор: Танјуг