Народна скупштина

Мали: Повећавамо плате и пензије, градимо лепшу Србију

Потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали изјавио је да посланици дела опозиције нису имали ништа важно да кажу осим да вриште и пиште и да својим понашањем и блокадом рада скупштине покушају да спрече да пензионери добију веће пензије, мајке новац за децу али да у томе нису успели

"Нису успели. Усвојићемо ребаланс буџета и овог месеца ћемо имати веће плате за просветне раднике, медицинске сестре и техничаре, неговатељице у установама социјалне заштите. Од 1. октобра биће веће пензије за 5,5 одсто, до краја септембра исплатићемо по 10.000 динара мајкама деце до 16 година", рекао је министар Мали.

Додао је да је ребалансом предвиђено 35 милијарди динара за субвенције пољопривредницима, 3,9 милијарди за лечење ретких болести и за лечење у иностранству, као и новац за капиталне инвестиције као што су домови здравља, школе, ауто-путеви - свега што Србију чини бољом за живот.

Најавио је да ће се за пар недеља расправљати и о буџету за следећу годину којим ће, између осталог, бити обезбеђена средства за повишицу пензија од 14,8 одсто од јануара следеће године, као и плата у јавном сектору.

"Обезбедићемо још новца да градимо лепшу Србију и испунимо обећање председника Србије Александра Вучића да просечна плата 2025. године буде 1.000 евра, а пензија 430", рекао је министар Мали.

 

Извор: Танјуг/РТС