Народна скупштина

Мали: Тренутно се ради на 40 здравствених објеката у Србији

У последњих 10 година у Србији је изграђено или реконструисано 135 здравствених објеката, за разлику од периода претходне власти када није изграђено ништа, рекао је потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали реагујући у Скупштини Србије на опаске опозиционих посланика који се односе на помоћ здравству Србији.

"Тренутно се ради Тиршова 2, наставак реконструкције Клиничког центра Србије, изградња Клиничког центра Крагујевац“, рекао је Мали.

Додао је да су у Министарству за управљање јавним улагањима средства за набавку опреме за Институт за мајку и дете Др Вукан Чупић, за Дедиње 2, Клинички центар Војводине, КБЦ Драгиша Мишовић, за Институт за онкологију и радиологију, Институт за тропске и инфективне болести у Београду.

Навео је да се тренутно ради на око 40 здравстених објеката, односно Домова здравља, Института, болница, између осталог у Гроцкој, Београду, Лапову, Лесковцу, Рачи, Новом Пазару, Кикинди, Панчеву, Кучеву, Медвеђи, Рачи, Гаџин Хану, Сомбору, Пироту, Зајечару.

"Они за здравство нису урадили ништа, а ми смо када је требало подигли три болнице за пола године и сада имамо стабилан здравствени систем", рекао је Мали.

Истакао је и да се граде нови стадиони у Лесковцу, Лозници и Зајечару, који би, како је најавио, требало да буду готови до марта следеће године.

Показао је и њихове слике и оценио да је изградња стадиона важна не само због спорта него и за бизнис, те да ће национални стадион чија градња почиње следеће године имати 60.000 места и да у наредних пар недеља крећу припремни радови за изградњу тог стадиона.

 

 

 

Извор: Танјуг/РТС 2