Народна скупштина

Марковић: Бакић би у било којој другој земљи већ био ухапшен

Посланик владајуће Српске напредне странке (СНС) Александар Марковић питао је да ли ће тужилаштво покренути поступак против социолога Јове Бакића због позивања на револуцију и претњи некаквим дугим цевима.

Марковић је додао да се у делу медија које контролишу Ђилас, Шолак и остали” поводом полицијског саслушања Бакића данима ствара хистерија да се ради о нападу на њега, гушењу слободе изражавања и репресији.

Тај Јово Бакић, који се представља као социолог, у више је наврата призивао неке револуције, револуционарне судове, пребијање политичких противника, јурњаве по улицама и сличне сценарије, а кап која је очигледно прелила чашу, била је изјава о дугим цевима у контексту упада дела опозиције у зграду РТС-а, навео је Марковић.

Марковић је додао да би Бакић у било којој другој земљи већ био ухапшен и процесуиран због таквих изјава.

Сматра да постоји широки фронт у коме учествују најразличитији фактори којима је заједнички именитељ мржња према Александру Вучићу и СНС, а у њему су, каже, неки такозвани медији, док неки глуме да су независни стручњаци, новинари, судије.

Порука за њих је да џабе призивају пребијање људи и револуције, 5. октобар се у Србији више неће догодити, рекао је Марковић.

 

 

 

Извор: Танјуг