Народна скупштина

Марковић: Србија да се укључи у међународну истрагу о Ђиласу и Шолаку

Посланик Српске напредне странке Александар Марковић имао је питање за Агенцију за борбу против корупције, у вези са истрагом коју, како каже, против Драгана Ђиласа и Драгана Шолака води Холандско финансијска обавештајна служба која се бави истраживањем финансијских малверзација, прањем новца и утајом пореза.

Наводећи да је већ постављао питање у вези са евентуалним сазнањима о том случају, Марковић каже да сада пита има ли Агенција нека додатна сазнања у вези са том афером, тим пре, што се, каже, холандска служба обратила органима Бугарске, Луксембурга, али и Србије тражећи инфроамције и повезаности фирме "Дајрект медија" и новоформиране холандске компаније "Асцаниус Нетхерланд БВ".

Како Марковић каже, основано се сумња да "иза Дајрект медије стоји Ђилас, иако је формално Шолакова", док је, додаје, једини деоничар холандске фирме компанија из Луксембурга, "Асцаниус Сарл".

"Они наиме, сумњају да се ради о неуобичајеним финансијским трансакцијама са циљем да се прикрије стварни власник, а током своје истраге Холанђани су посебно апострофирали Бугарина Kрасимира Петрова Гергова, који се води као власник Асцаниус Нетхерланд БВ, а овдашњој јавности је познат по томе што му је, наводно, Ђилас својевремено продао Дајрект Медију", рекао је Марковић.

Поставља се и питање Шолаковог мотива да финансира Ђиласову кампању.

"Можда је и то одговор на питање како је могуће да она његова телевизија Н1 свакодневно спроводи најбруталнију кампању против Александра Вучића и СНС", закључио је Марковић.

 

 

 

 

извор: Танјуг