Народна скупштина

Мартиновић: Безрезервна подршка Вучићевој политици

Шеф посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић поручио је председнику Александру Вучићу да има безрезервну подршку у рационалној и одговорној политици коју води према Косову и Метохији.

Мартиновић је у Скупштини Србије рекао да Вучић води одговорну политику и према Републици Српској и према српском народу који живи у суседним земљама, али не мисли, каже, само о интересу свог већ и свих осталих народа.

"Вучић заступа стару политику, Балкан балканским народима", рекао је Мартиновић.

Мартиновић је додао да ниједном српском званичнику није било лако да учествује у решавању косовског чвора, али да је Вучићу натоварен терет свих српских, југословенских политичара који нису урадили ништа или све у корист Албанаца.

Мартиновић је рекао Вучићу да има подршку Српске напредне странке и српског народа на Косову и Метохији, али му је поручио и да не поклекне пред “лажним патриотама” који би да запале буктињу и да онда оду на Маурицијус, Хонг Конг и тамо где су им паре.

"На ту врсту авантуризма немате право зато што председник треба да води рачуна о живим људима на Косову и Метохији, и о Републици Српској, јер нема ко други, и о Србима који су остали да живе у Хрватској, и о Србима који су остали да живе у Северној Македонији, Црној Гори", рекао је Мартиновић.

Мартиновић је оценио и да председник Вучић носи веома тешко бреме.

Мартиновић је питао Вучића да ли има сазнања ко је покушао да га убије у Сребеници када је, како каже, имао храбрости да се поклони жртвама.

 

 

Извор: Танјуг/РТС 1