Народна скупштина

Мартиновић: Опозиција би требало да подржи српски народ на КиМ

Током расправе о предлогу ребаланса буџета, полемисали су министар за државну управу и локалну самоуправу Александар Мартиновић и посланик Народне странке Борислав Новаковић, који је представнике Српске листе на Косову и Метохији Звонка Веселиновића и Милана Радојичића назвао криминалцима.

"Ситуација на Косову и Метохији никада није била тежа, а у скупштини се криминализују посланици Српске листе и српски народ на КиМ. Криминализујете председнике општина и начелнике на северу Косова и Метохије, а они су прешли политички Рубикон и рекли - или ће се формирати Заједница српских општина или нећемо учестовати у власти", рекао је Мартиновић.

Оценио је да посланици опозиције не морају да подржавају Александра Вучића и Владу Србије, али би требало да подрже српски народ на КиМ.

"Нису људи тамо криминалци него сте били ви који сте од 2000. до 2012. године упропастили све што је могло да се упропасти и да Александар Вучић није победио 2012. године, уништили би и државу Србију", рекао је Мартиновић.

 

 

 

Извор: Танјуг/РТС 2