Народна скупштина

Мартиновић: Опозиција је промотер насиља

Опозиција је генератор и промотер насиља у Србији, а не председник Александар Вучић, изјавио је данас у Скупштини Србије министар државне упрпаве и локалне самоуправе Александар Мартиновић.

"Данас када смо ми на власти, они могу слободно да се понашају и блокирају Газелу, могу да одржавају непријављене скупове и врше насиље над грађанима који их не подржавају. И никоме од њих не фали длака са главе", рекао је Мартиновић, након што су посланици опозиције у делу седнице посвећеном посланичким питањима оптужили актуелни режим за промоцију насиља у медијима.

"Када је почела историја насиља? Кажу да су за ЕУ и против насиља и против Пинка и Хепија и ријалитија... Да ли се сећате ко је основао огранак Демократске стране у Републици Српској - Љубиша Савић звани Маузер, вођа једне паравојне формације, припадник Демократске Странке. Дошао је 5. октобар 2000. године, да ли се сећате, ви велики моралисти и противници насиља и миротворци, шта сте радили 5. октобра и непосредно после 5. октобра? Е па свашта сте радили, вас више од 50 је линчовало Драгољуба Милановића, директотра РТС. Ви сте промовисали насиље у Србији", нагласио је Мартиновић.

Додао је да опозиција има политичку амнезију, након чега је почело негодовање и довикивање посланика опозиције, због чега је Мартиновић више пута прекидао говор.

Део опозиционих посланика је устао и окренуо леђа скандирајући - оставка.

Мартиновић је рекао да су 5. октобра 2000. упали у више полицијских станица у Београду и отуђили већу количину оружја које је отишло на црно тржиште.

"Дакле, 5. октобра 2000. са митраљезима сте упадали у НБС, у Царину, у јавна предузећа. После 5. октобра, ошишали су до главе ћерку доктора Милована Бојића који је данас директор КБЦ Дедиње, која је била малолетна, само зато што им није одговарала политичка оријентација њеног оца", навео је Мартиновић.

"Само желимо да их подсетимо да није Вучић генератор насиља, већ они. Само наводим примере шта су радили када су били на власти", рекао је Мартиновић.

Питао је посланике опозиције, да ли је њихова једина идеологија да дођу на власт без избора.

Мартиновић је рекао да је 2001. у сред бела дана убијен службеник ресора државне безбедности Момир Гавриловић звани Гавра, "Који је убијен када је изашао из кабинета председника СРЈ Војислава Коштунице, и на том састанку га је према писању медија обавестио о бројним криминалним аферама у Влади Србије. Убијен је у време њихове власти и високи полицијски службеник Ненад Баточанин, полицијски генерал Бошко Буха, све је то било у време ових миротвораца који су нам окренули леђа".

Такође, Мартиновић је рекао да је 18. фебруара 2008. године у Београду, те вечери запаљен стан Чедомира Јовановића, уочи почетка седнице скупштине, која је заказана дан након што су Албанци прогласили независност Косова.

Мартиновић је рекао да је на мирном митингу опозиције у јулу 2008. године полицијска чизма убила Ранка Панића, тако што му је била сломљена лобања.

"Тада је, 29. јула 2008. године, полиција брутално тукла Вучића пендреком по стомаку неколико пута. Замислите да та иста полиција истуче њих, па мислим да би позвали и НАТО пакт да нас поново бомбардују. Они су генератори нетолеранције, а не ми. Они су промотери насиља и мржње, нетрпељивости", рекао је Мартиновић.

 

 

 

Извор: Танјуг