Народна скупштина

Мартиновић: Скупштина мења Кодекс понашања посланика

Административни одбор усвојио је измене Кодекса понашања народних посланика и упутио га скупштини на усвајање, а та одлука би на дневном реду могла да се нађе већ на следећој седници.

Председник Административног одбора Александар Мартиновић објаснио је да се измене врше како би се испуниле препоруке Групе држава за борбу против корупције (ГРЕКО).

Мартиновић је на седници рекао да је одбор из владе добио молбу и препоруке измене Кодекса који би, како је рекао, требало што пре да се усвоји.

"Сачињен је текст предлога и надам се да ћемо успети да донесемо Кодекс, да почнемо да примењујемо неке одредбе које се тичу рада Етичке комисије како бисмо крајем октобра када поново заседа ГРЕКО добили позитивну оцену у оном делу који се односи на Кодекс", објаснио је Мартиновић.

Мартиновић је најавио да ће предложити да се измене и допуне Кодекса понашања народних посланика усвоје по хитном поступку како би се помогло држави да убрза процес европских интеграција.

"Није ово ништа страшно, не траже ништа што би нас понижавало као државу, сматрају да је Етичка комисија важна, ја исто то мислим. Мало ће нам Кодекс бити обимнији него што је био", рекао је председник Одбора.

 

 

Извор: Танјуг