Народна скупштина

Мартиновић: Срби на КиМ једино верују Александру Вучићу

У оквиру расправе о амандманима на закон о спречавању корупције, посланици су данас говорили о корупционашким аферама, али су се дотакли и Тијаниног закона, о којем су већ расправљали.

Посланик СНС Александар Мартиновић је тако рекао да се у вези с Тијаниним законом суочавамо с лицемерјем, које долази свакога дана од оних, како каже, који бесомучно воде кампању против председника Александра Вучића, Владе Србије, Министарства правде, посланика који чине већину, а који сада тврде да је Тијанин закон нечовечан.

"А био је човечан онда када су Драган Ђилас, Вук Јеремић, Бошко Обрадовић, Мариника Тепић, Александра Јерков и сви остали покушавали да злоупотребе оца убијене Тијане Јурић у политичке сврхе, па да за себе приграбе политичке поене. Када су они инсистирали да се донесе тај закон, онда је све било ок", приметио је Мартиновић.

Навео је да се тим законом покушава да се заштите деца, труднице и немоћна лица, јер се увођењем казне доживотног затвора инсистира на генералној превенцији те врсте кривичних дела.

"Доношењем овог закона ми им поручујемо - нека су јаки и моћни, али ми смо јачи. Држава Србија ће бити јача и од силеџија и од убица и надам се да је ово последњи закон који ће било који сазив Народне скупштине донети а да се колоквијално зове по имену једног убијеног детета", рекао је Мартиновић.

Одговарајући на примедбе посланице СРС Вјерице Радете да је СНС много сличнији ДС-у него што су то радикали, Мартиновић је казао да су грађани Србије јасно подвукли разлику 2012, 2014, 2016. и 2017. године између Александра Вучића и СНС и оних који су били на власти до 2012. године.

Како је навео, Борис Тадић је обећавао да ће ауто-пут кроз Грделичку клисуру бити завршен до 2009. године, а у ствари га је завршио Александар Вучић.

"Они су причали, а ми радимо. Народ Србије је добро разумео разлику између приче и рада" рекао је Мартиновић истичући да је и српски народ на КиМ јуче рекао све што треба да се каже о политици Александра Вучића и то убедљивом подршком Српској листи на изборима за градоначелнике четири општине на северу КиМ.

"Може да пукне и Борис Тадић, Бошко Обрадовић, Санда Рашковић Ивић и Вук Јеремић и сви други велики Срби из круга двојке. Срби на КиМ једино верују Александру Вучићу", рекао је Мартиновић.

 

Мајић себи дао за право да врши притисак

Поред расправе о амандманима на законске предлоге, дебатовало се и о гостовању судије Апелационог суда Миодрага Мајића синоћ у емисији "Утисак недеље", где је он критиковао усвајање "Тијаниног закона" оценивши да није у складу са међународним стандардима и Уставом.

Посланик Српске напредне странке Александар Мартиновић рекао је да је Мајић себи дао за право да врши притисак на Скупштину Србије, посланике, министарку правде и Владу Србије.

Мартиновић је Мајића позвао "да извага шта је важније", живот детета од три године које је силовано или човека који је тако нешто учинио.

 

Станојевић је мртав пијан напао одборника СНС-а

Шеф посланичке групе СНС-а Александар Мартиновић казао је да је ноторна лаж да је одборник Скупштине Књажевац Далибор Станојевић претучен на седници, како је то раније изјавио посланик ДС Радослав Милојичић, и нагласио да је Станојевић мртав пијан напао одборника СНС-а.

Мартиновић је на седници Скупштине на којој се расправља о сету закона из правосуђа, коментарисао изјаву Милојичића који је казао да не може да уђе у Скупштину и гласа за Тијанин закон зато што је одборник општине Књажевац претучен на свечаној седници у петак увече.

"То је ноторна лаж. Станојевић је мртав пијан напао одборника СНС-а и нанео му тешке телесне повреде и то се није догодило на седници“, казао је Мартиновић.

Он је упитао Милојичића шта му је важније - деца у Србији или Станојевић који је пијан напао другог човека.

"Каже Милојичић да је Станојевић пребијен, не може да хода, а у суботу је говорио на Теразијској чесми. Ко је то ко не може да стоји на ногама а може да држи политичке говоре“, казао је Мартиновић.

 

 

Извор: Танјуг