Народна скупштина

Мартиновић: Вучић победио, води народну политику

Председник посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић рекао је да је председник Србије Александар Вучић показао да политика може да се води другачије у односу на претходну власт.

"Данас многи тријумфују над наводним поразом Вучића, тријумфују Ђилас, Јеремић, Тадић, Саво Манојловић и поједини хрватски медији. Јутарњи лист објавио - Вожд изгубио прво полувреме. Ја вам кажем да Александар Вучић није изгубио већ победио, јер је показао да политика у Србији може да се води на другачији начин него они који данас славе његов пораз", рекао је Мартиновић.

Мартиновић је рекао да је Вучић отишао и саслушао народ, разговарао са мештанима Горњих Недељица у вези са компанијом Рио Тинто и упитао да ли је неко од претходних председника, председника владе, министара отишао у народ да објасни народу како је могуће да се три шећеране продају за девет евра, који је био смисао пљачкашке приватизације, да каже како је државна имовина распродата…

"Је л' неко отишао у народ и покушао да објасни том истом народу како да Шиптари прогласе независност Косова и Метохије 2008. године. Председник Борис Тадић који данас држи лекције је тог дана побегао у Румунију", рекао је Мартиновић.

Многи су прокоментарисали да је Вучић требало да пусти водене топове на протестима, али је, како је рекао Мартиновић, шеф државе и ту показао да се разликује од Тадића, Ђиласа, Јеремића.

Мартиновић је подсетио да је на митингу напредњака 2008. године који је био пријављен у складу са законом жандармерија тукла људе, да је том приликом и Вучић задобио неколико удараца у стомак, а да је Ранко Панић убијен.

"Ранко Панић је убијен. Полицијском цокулом су му смрскали лобању. Да ли је неко од њих отишао код мајке Панића", питао је Мартиновић.

 

 

Извор: Танјуг/РТС 2