Народна скупштина

Орлић: Наставићемо са политиком јачања наше државе

Председник Народне скупштине Републике Србије Владимир Орлић, након избора на ту функцију, поручио је посланицима да ће народну вољу морати, баш као и народ, свако да поштује.

Орлић је рекао да се видело на изборима какву политику народ жели и додао да грађани очекују да се настави са политиком која је од Србије направила земљу која је слободна, независна.

"То је политика резултата, народ хоће резултате, њих је подржао ове године, резултате који су за понос јер значе и снажнију економију, двоструко веће плате него у временима када смо почели са том политиком, то је политика резултата кроз инфраструктуру. Шта год радили стараћемо се и успећемо да, када смо већ показали да Србија може да после више деценија побеђује, настави да побеђује", поручио је Орлић.

Додаје и да ће наставити са политиком која је обезбедила да уз остварење великих планова стварање добре перспективе и наглашава да наша земља и грађани данас имају више будућности, слободе и демократије.

Наводи да ће бити председник свима, али да ће ту политику да брани не само као неко чија је дужност да се стара о парламенту, већ као неко ко замењује врховног командата у његовом одсуству.

Опозиционим посланицима је поручио да су претходних дана током консултација добили више него фер третман за који каже да не може да се нађе сличан пример да је неко ко окупља већину на тај начин поступио и поставио се као СНС сада.

"Колико сте показали уважавање са своје стране и није било тако добро и тако фер. Колико будете у стању да на добро одговорите добрим, будите сигурни промена о којој сте говорили данас биће, не сумњајте у добру вољу са друге стране, али чуваћемо достојанство овог дома, политику која је за народ најбоља, а која подразумева мир, стабилност, сигурност", поручио је Орлић.

Честитао је свим посланицима на положеној заклетви и мандату и захвалио је пре свега СНС-у на указаном поверењу и части да га предложи за председника Скупштине.

Такође, Орлић је захвалио и посланичким клубовима који су подржали његов избор поручујући им да су тиме доказали да озбиљност и одговорност нису само реч која добро звучи, већ права одлика људи који разумеју важност посла.

"Треба бити на страни своје државе и онога што доноси добро нашем народу. Ви који нисте подржали државну политику, који сте говорили најтеже ствари, слушао сам вас јуче, данас, желим да знате да покушајем да на бахат начин провокацијом или злоупотребом како сте почели јуче, да ћете променити вољу народа", рекао је Орлић додајући да је та народна воља показана на слободним и демократским изборима одржаним 3. априла.

То да су избори били демократски и слободни показало је, како је рекао Орлић, и то што су представници свих парламентарних странака у Републичкој изборној комисији једногласно потврдили коначне резултате избора, за шта је чуо, како додаје, да се први пут десило.

"О политичким странкама немам намеру да говорим са овог места, али о држави имам, и намеру и обавезу. Народна воља се видела на изборима", закључио је Орлић.

 

 

Извор: Танјуг/РТС 2