Народна скупштина

Орлић: Настављамо да снажимо пријатељство старо више од 140 година

Председник Народне скупштине Србије Владимир Орлић присуствовао је свечаној инаугурацији председника Гватемале Бернарда Аревала де Леона, којем је захвалио на принципијелној подршци Гватемале по питању поштовања територијалног интегритета и суверенитета Србије.

Орлић је боравио у званичној посети Гватемали, поводом инаугурације шефа државе, у својству изасланика председника Републике Србије Александра Вучића.

Орлић је током свечане инаугурације Де Леону захвалио на позиву за учешће на церемонији инаугурације и пренео честитке, као и жеље за успех и благостање Републике Гватемале.

Орлић је изразио уверење да ће две земље наставити да снаже пријатељство старо више од 140 година, а које се одликује међусобним разумевањем, уважавањем и подршком по свим важним питањима.

С тим у вези, Орлић је Де Леону пренео захвалност на принципијелној подршци Гватемале по питању поштовања територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије.

Током инаугурације, Орлић се сусрео и са министарком спољних послова Мексика Алисијом Барсеном, генералним секретаром Организације америчких држава Луисом Алмагром, председником Представничког дома Марока Рашидом Талбијем Ел Аламијем и бројним светским званичницима који су, такође, присуствовали церемонији.

 

 

 

Извор: Танјуг