Народна скупштина

Орлић: Опозиција покушава да се опере од пораза који су доживели

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке др Владимир Орлић, подсетио је на речи Добрице Веселиновића уочи децембарских избора када је рекао да нема фантомских бирача, а да све ово што данас говоре у Скупштини је једно обично прање.

Упитао је и да ли се у извештају ОДИХР помиње 40.000 фантома из Републике Српске - нема, или да избори нису признати - нема, јер су "лажови лагали".

Ако сматрате да је нелегална Скупштина или да је резултат изборне крађе, шта сте онда ви, саучесници у лоповлуку, све канцеларије сте већ заузели, одмах потрчали да се запљунете за плате, а два ваша посланика који нису из Београда већ су се јуче уписали за путне трошкове.

Орлић је реплицирао и Добрици Веселиновићу подсетивши на "њихову насилничку љубав према Београду и дивљањем пред Старим двором, како сте кидисали на институције и народну имовину, јел то доказ љубав, насилници највећи на свету, силеџије какве не памте ни Београд, ни Србија, казниће вас и ваши на изборима јер сте их лагали".

Борићете се на улицама, где је место уличарима него на улици, додао је Орлић.

Казниће вас због оне бруке у Европском парламенту, клицали Куртију, казниће вас овде, овде у Србији да добијете гласове, закључиo је Орлић.

Орлић je nа крају данашње седнице, која је трајала скоро шест сати, рекао да сви могу бити поносни на то како је Раденовић водио седницу.

Орлић је подсетио да је 1,8 милиона гласова на децембарским изборима добила изборна листа "Александар Вучић - Србија не сме да стане", што је значило и највећи број мандата. Подсетио је да су управо зато они предложили да председник парламента буде Ана Брнабић да је то предлог на који су поносни.

"Поносни смо на све што је урадила, велики посао је изнела", рекао је Орлић и додао да зато треба да избор Брнабић има најширу подршку.

"Има све што је потребно да буде успешна, и зњање и вештине", додао је Орлић који је подсетио да зна шта

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг / РТС 2