Народна скупштина

Орлић присуствовао инаугурацији председника Аргентине

Председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић борави у званичној посети Буенос Ајресу, поводом инаугурације новоименованог председника Републике Аргентине Њ. Е. Хавијера Милеја, у својству изасланика председника Републике Србије Александра Вучића.

Уз честитке председнику Милеју, др Орлић је изразио уверење да ће две земље наставити да јачају традиционално пријатељство, уз још садржајнију сарадњу у свим областима од заједничког интереса и снажну приврженост поштовању принципа међународног јавног права. 

Искористио је прилику да Аргентини посебно захвали на поштовању територијалне целовитости и суверенитета наше земље, као и на подршци коју пружа ставовима Србије у међународним организацијама. Председник Народне скупштине др Орлић пренео је председнику Милеју искрене жеље за благостање и просперитет Р. Аргентине, уједно се захваливши на позиву за учешће на церемонији инаугурације.

На маргинама свечаности у Буенос Ајресу, председник Народне скупштине имао је низ сусрета са званицама, са којима је разговарао о билатералним односима, као и о могућностима за јачање међупарламентарне и друге сарадње.

 

 

 

Извор: Танјуг