Народна скупштина

Орлић присуствовао свечаној инаугурацији председника ДР Конго

Председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић боравио је данас у Киншаси, где је присуствовао инаугурацији председника Демократске Републике Конго Њ. Е. Феликса Чисекедија.

Као изасланик председника Републике Србије Александра Вучића, др Орлић је председнику Чисекедију пренео његове искрене честитке, као и жеље за успех и благостање ДР Конго, уједно се захваливши на позиву за учешће на церемонији инаугурације.

Председник Скупштине Србије изразио је уверење да ће, за време Чисекедијевог мандата, две земље наставити да јачају вишедеценијско пријатељство, оличено у међусобном разумевању, поверењу и заједничкој привржености поштовању основних принципа међународног права. С тим у вези, председнику Чисекедију пренео је захвалност на принципијелној подршци ДР Конго по питању поштовања територијалног интегритета и суверенитета наше земље. „На исту подршку са наше стране рачунајте – увек“, поручио је председник Скупштине.

Др Орлић је нагласио да, за Републику Србију, ДР Конго представља једног од најзначајнијих партнера у региону Централне Африке и исказао уверење да ће Народна скупштина и у наредном сазиву наставити да доприноси још динамичнијој и садржајнијој сарадњи у свим областима од заједничког интереса.

На маргинама свечаности, председник Скупштине Србије имао је прилику да, о билатералним односима и јачању сарадње, разговара са председницима Јужноафричке Републике, Централноафричке Републике, Чада, Кеније, Габона, као и са шефовима парламената Марока и Обале Слоноваче.

 

 

Извор: Танјуг