Народна скупштина

Орлић се састао са амбасадором Републике Азербејџан

Председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић састао се данас са амбасадором Републике Азербејџан Камилом Хасијевим. 

Током разговора, саговорници су потврдили изванредне односе две земље и изразили спремност за наставак одличне сарадње и јачање партнерства у свим областима од обостраног интереса, посебно када је реч о заједничким инфраструктурним пројектима. 

Др Орлић и Хасијев су изразили задовољство због пуштања у рад Гасног интерконектора Србија-Бугарска, које је уприличено у децембру у присуству двојице председника, Александра Вучића и Илхама Алијева. 

Председник Орлић је захвалио на честиткама упућеним из Азербејџана на недавно одржаним изборима, као и на подршци ове пријатељске земље када је реч о поштовању суверенитета и територијалне целовитости Републике Србије, која је јасно показана и приликом кандидатуре тзв. „Косова“ у Савету Европе. Такође, упутио је честитке Азербејџану на томе што ће бити домаћин конференције COP 29.

Председник Скупштине Србије и амбасадор Азербејџана сагласили су се да ће се сарадња две земље наставити на нивоу два парламента и у новом сазиву НС РС, а посебно кроз међусобну подршку у међународним парламентарним организацијама.

 

 

 

Извор: Танјуг