Народна скупштина

Орлић: Србија пружа подршку својој деци широм света

Председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић угостио је у Дому НС РС учеснике „Свесрпског дечјег сабора“, који окупља децу српског порекла из региона и дијаспоре.

Пожелевши им добродошлицу, подсетио је да се ова манифестација организује под покровитељством председника Републике Александра Вучића, што је јасан показатељ подршке коју Србија пружа својој деци широм света.

Додао је да се нада да ће учесници „Свесрпског дечјег сабора“ у Београду склопити пријатељства за цео живот, да ће из њега понети најлепше утиске и успомене, изражавајући наду да ће се једнога дана вратити у своју земљу, да у њој наставе да живе и раде. „Будућност је у вашим рукама. И, шта год у животу радили, увек будите вредни, марљиви, и потрудите се да будете најбољи што можете да будете, и немојте да заборавите да свој српски језик, писмо и културу чуватe и да своју Србију волите. И знајте увек да она воли вас. И да сутра радите за Србију, и да се постарате да она буде најбоље што може да буде. Ту моћ ви имате, то никада немојте да заборавите“, поручио је Орлић.

Фестивал деце и младих из региона и дијаспоре, „Свесрпски дечји сабор“, одржава се ове године од 25. до 28. маја у Београду, под покровитељством председника Републике Србије Александра Вучића, а окупља децу из Аустрије, Северне Македоније, Немачке, Румуније и Хрватске, узраста од 9 до 13 година.

 

 

 

Извор: Танјуг