Народна скупштина

Орлић: Србија снажно оријентисана на сопствени свеобухватни развој

Делегација Америчко-јеврејског комитета за јавне послове (AIPAC), на челу са председником Мајклом Тучином, боравила је у Народној скупштини Републике Србије.

Током састанка са народним посланицима др Владимиром Орлићем, Марином Рагуш и Милованом Дрецуном, саговорници су констатовали да је пријатељство српског и јеврејског народа искрено и традиционално, доказано у временима најтежих изазова.

Заједнички је поздрављена досадашња интензивна сарадња са "AIPAC". Исказана је спремност Скупштине Србије да додатно интензивира своје активности и контакте са израелским Кнесетом и америчким Конгресом, те да се на тај начин оснаже партнерства у бројним областима од интереса.

Орлић је током разговора подвукао да је Република Србија снажно оријентисана на сопствени свеобухватни развој, наставак постизања успеха у свим сферама и, у условима озбиљних безбедносних изазова на простору Косова и Метохије – на очување мира и стабилности за све.

"Чули сте то од председника Републике Александра Вучића на недавно одржаној седници Савета безбедности Уједињених нација: по свим дефиницијама међународног јавног права, над Србима на Косову и Метохији спроводи се злочин против човечности. Потребно је ургентно зауставити терор и омогућити људима нормалан живот", рекао је Орлић и истакао да је за напредак мир неопходан, а Србија има велике планове за развој економије, инфраструктуре и квалитета живота кроз пројекат "Скок у будућност – Србија 2027" и "EXPO 2027".

"Желимо да у томе сарађујемо са свим својим пријатељима", поручио је Орлић.

Чланови делегације Америчко-јеврејског комитета су на састанку истакли улогу парламената у интензивирању заједничког рада између Србије, Сједињених Америчких Држава и Израела. Поздравили су сарадњу са институцијама наше земље, исказали спремност и изнели конкретне предлоге за њено додатно унапређење у будућности.

 

 

 

Извор: Танјуг