Народна скупштина

Орлић: Тајкунски картел туђим животима плаћа јуриш на државну касу

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Владимир Орлић, на седници Скупштине града, оценио је да је поново, како каже, "тајкунско - мафијашки картел", кроз уста Ђиласа, потврдио да би јуриш на власт и државну касу најрадије платио туђим главама.

"Провоцирање сукоба и несреће, проливање туђе крви, за банду тајкунску која сања и призива некакав ''грађански рат'' очигледно представља - једини ''план и програм'' које нуде народу", рекао је Орлић.

Додаје да су признали, још се и похвалили тиме да су људе хушкали и друге слали да истрчавају на ауто-путеве.

"Ризикују да неко настрада, да блокирају кретање пристојном народу и туђу децу угрожавају, туђе породице можда завију у црно, спрече чак и кола хитне помоћи да стигну на интервенцију. И док су друге људе у све то гурали, где су били и шта су радили бедници тајкунски?", упитао је Орлић.

Наводећи да је Ђилас рекао да су то били све њихови активисти и симпатизери, Орлић је рекао да је без срама оптужио државу да је крива за све.

Каже и да Ђилас лицемерно тражи да полиција "штити" оног ко малтретира обичан народ, кршећи све законе.

"Нема зла које не би изазвали само да удовоље својој похлепи и мржњи која их храни. То је мржња према Александру Вучићу јер представља непробојни бедем за те зликовце. Али, и мржња према Србији јер подржава Вучића као никада никог", казао је Орлић.

 

 

Извор: Танјуг/Студио Б