Народна скупштина

Селаковић: Славимо наше хероје, о томе говоримо са поносом

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић изјавио је у Скупштини Србије, говорећи о односу Владе према грађанима који су бранили земљу, да су месечна примања ратних војних инвалида прве категорије, када се све сабере, око 360.000 динара.

Министар Селаковић рекао је да је управо Влада Ане Брнабић 2020. године предложила Народној скупштини Закон о борачко-инвалидској заштити, те да је тај закон потписао председник Србије Александар Вучић.

"Захваљујући њему почињемо да говоримо и о бици на Кошарама, на Паштрику, да славимо наше хероје, да снимамо филмове, да о томе говоримо са поносом", рекао је министар Селаковић.

Министар Селаковић додао је да је обавештен од директора Завода за израду новчаница да ће изаћи прва искована борачка споменица за све грађане Србије који су учествовали у одбрани отаџбине од 1991. до 1999. године.

"Неко ко нас прозива у пуном незнању за однос према онима који су бранили нашу земљу стоји у истом реду са онима који су наше официре као вреће испоручивали Хашком трибуналу", рекао је министар Селаковић током расправе у парламенту.

 

 

 

Извор: Танјуг