Народна скупштина

Томић: Спремно дочекујемо 2021. годину

Председница Одбора за финансије и Народни посланик на листи "Александар Вучић - За нашу децу" Александра Томић оценила је да је Србија реаговала адекватно и послушала потребе привреде, као и да су мере, због којих се ради ребаланс буџета, утицале на то да Србија сада има најмању стопу пада привредних активности.

Зато спремно дочекујемо и 2021.годину, рекла је Томић.

Томић се осврнула на јучерашњу седницу Одбора за финансије којој је присуствовао и председник Фискалног савета Србије Павле Петровић, наводећи да он увек подиже лествицу када је у питању финансијска стабилност и да је увек против повећања плата.

Када је у питању повећање плата или помоћ од 100 евра, онда је врло скептичан и противи се мерама, али ипак када се погледају извештаји Светске банке, ММФ-а, Европске комисије, те мере су дале резултате, рекла је Томић.

Томић је додала да опозициони лидери који истичу да Србија није на добром путу показују да неки људи живе у прошлости.

 

 

Ребаланс је показатељ да не одустајемо од програма Србија 2025

Томић је најавила подршку ребалансу буџета за 2020. годину, уз оцену да је Србија сачувала стабилност и да ће следеће године наставити са улагањима у инфраструктуру који доприноси економском расту.

Томић је навела да је дефицит од 8,8 одсто БДП-а оправдан и да је држава показала да је реаговала одговорно, ефикасно и брзо на непредвиђене околности, наводећи да би пад био много већи да није било такве реакције.

"Ребаланс је показатељ да се добро и одговорно носимо са пандемијом и да не одустајемо од програма Србија 2025", рекла је Томић и истакла да ће се следеће године радити на реализацији јако добрих инфраструктурних пројеката.

Томић је подсетила да је први ребаланс буџета усвојен у априлу ове године и да је представљао 44 уредбе које је влада морала да усвоји да би држава функционисала у време највеће пандемије.

Према њеним речима, Србија је реаговала када други нису, одговорила је промптно и здравствене и економске мере су дале резултате.

Томић је захвалила председнику Александру Вучићу, јер је прихватио на себе највећи део одговорности и прихватао одлуке Кризног штаба.

"Када се наставио живот после ванредног стања видели смо да је економија пуним замахом кренула и показала да је жилава. Због тога имамо признање свих организација да су мере које је донела Србија биле ефикасне и добро циљане", поручила је Томић.

СНС није "масовна странка", већ странка која је добила висок проценат подршке грађана.

Према њеној оцени, Глишић је покушао да причу о партијском запошљавању искористи у политички сврхе јер се повећање у ребалансу о којима он говори односи на повећање плата здравственим радницима.

 

 

Извор: Танјуг/РТС 2