Народна скупштина

Турк: Ђиласови следбеници заборавили цену моста у Београду

Посланица Српске напредне странке Милена Турк указала је данас на важност изградње Моравског коридора дужине 110 километара и одбацила критике посланика Народне странке Мирослава Алексића које су се односиле на цену изградње деонице ауто-пута од Појата до Прељине.

Турк је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије рекла да критике долазе од “Ђиласових следбеника” који, како каже, “заборављају” да је само “један Ђиласов мост у Београду коштао 400 милиона евра”.

“То је само један мост, а Моравски коридор са собом носи изградњу 110 километара ауто-пута, изградњу модерне телекомуникационе мреже и уређивање водотокова Западне Мораве и свих њених притока, као и уређење индустријске зоне”, рекла је Турк.

Она је оценила да су посланици, који “туристички” долазе у Народну скупштину у паузи између летовања и одмора, неодговорни и да показују свој немар према одлукама и законима који се доносе. Турк је навела да је председник Народне странке Вук Јеремић у председничкој кампањи потенцирао изградњу Моравског коридора, само што је он наводио да тај коридор повезује Крагујевац и Ужице.

“Толико о познавању географије и сопствене земље за чијег се председника кандидовао”, рекла је Турк.

 

 

 

 

извор: Танјуг