Народна скупштина

Весић: Нови савски мост ће растеретити саобраћај у центру Београда

Стари савски мост није културно-историјски споменик, он неће бити уништен и изградњом новог савског моста ће се растеретити саобраћај у центру Београда, рекао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић.

Весић је у Скупштини Србије одговарајући на примедбе народне посланице Јелене Јеринић из Посланичке групе Зелено леви клуб рекао да и анализе Саобраћајног института ЦИП показују да би нови мост растеретио саобраћај у центру престонице.

"Обим саобраћаја би се смањио за 14 одсто, број путника на Бранковом мосту за осам одсто, на Газели за пет одсто, Мосту на Ади за четири одсто”, рекао је Весић.

Додао је да је важно знати да ће се у продужетку овог моста радити тунел Сава - Дунав, који ће ићи скоро до Панчевачког моста.

Навео је и да идеја о уклањању старог моста није нова и да је одлука о његовој демонтажи донета на седници Скупштине града још 1968. године, јер је мост и тада био уско саобраћајно грло.

Рекао је и да није тачно да се посао у вези са старим савским мостом планира због Београда на води, како је у дускусији навела Јеринић.

 

 

 

Извор: Танјуг/РТС 2