Народна скупштина

Владимир Ђукановић - Седница Народне скупштине РС - 12.10.2016

Прихватам ја да сам и молер и да је то ријалити, није то проблем. Проблем је само у томе што ја макар нисам лицемеран, ја причам са народом. Да ли је то пристојно или непристојно, оцене гледаоци и окрену канал. То је приватна телевизија која има право да емитује програм какав она хоће.

Проблем је овде лицемерја, што неко напада ријалити програме а онда иде да се дружи са Змајем од Шипова и на тај начин да добија на популарности. То је проблем. И када неко ко себе сматра врхунским интелектуалцем се спушта на тај ниво да би дошао до неког гласа, е, то је највећи проблем. Ја вас нисам напао, ја сам вас чак уважио и желим да дођете на РТС и било би јако лепо да будете на РТС-у. Не знам зашто сте овако реаговали?

Морам још нешто да кажем, везано за претплату и за Радио-телевизију Србије. Драги пријатељи, морамо само да изаберемо једну ствар – хоћемо ли да угасимо РТС или хоћемо да имамо РТС. Ако хоћемо да имамо РТС, постоје два начина – или да то грађани финансирају, или да се финансира из буџета. Трећа ствар не постоји. А опет, ако је и из буџета, то финансирају грађани. Према томе, изаберите. Ако хоћете да се угаси РТС, кажите то јавно, па да људи знају, а с друге стране, ако нећете, она мора да има нека средства, извор финансирања, а ово су једина два начина, на моју жалост. И мени је некада криво што морам да платим ту претплату, али, шта да радим, то морам да урадим. Хвала вам.