Народна скупштина

Вујовић: Постројења ће значајно побољшати живот грађана

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић изјавила је у Скупштини Републике Србије, одговарајући на питање посланика да је ово јако битно питање и веома комплексна тема.

"Када говоримо о загађености река, трудимо се да се боримо са тим на више фронтова да се тако изразим, пре свега један од највећих пројеката јесу постројења за пречишћавање отпадних вода", рекла је Вујовић.

"Оно на чему се интензивно ради последњих месеци јесте процена канализационе мреже у јединицама локалне самоуправе, које су кандидати да добију једно постројење које ће бити по највишим европским стандардима. Средства из кредита развојне банке Савета Европе су обезбеђена у висини од 200 милиона евра, и планирано је 26 пречистача. Оно што је једно од главних питања јесте пратећа канализациона мрежа. Ми управо претходних месеци заједно са канцеларијом за јавна улагања сагледавамо стање на терену, и оно што је важно у многим општинама ће се радити и изградња постројења, плус изградња пратеће инфраструктуре, односно канализационе мреже, и то је оно што мора да буде урађено баш како треба", рекла је Вујовић.

 

 

Извор: Танјуг/РТС 2