Саопштења

Бакарец: Ђилас врти једну те исту неистину

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 31.12.2021.

 

Небојша Бакарец

члан Председништва Српске напредне странке и народни посланик

 

Ђилас је постао као покварена плоча, врти једну те исту неистину, понавља се, а багује. Интервју свом "Данас"-у, Ђилас је започео тако што је негирао тврдњу новинарке Јасмине Лукач да је био на власти. Каже амнезирани Ђики -"Не разумем како мислите ако се вратим на власт? На коју власт мислите? Као што знате ја сам као градоначелник био власт у Београду, а не на нивоу Србије". Ђикица је "мало" заборавио да је био министар за НИП, да је био заменик председника владајуће ДС. Не разумем одакле Ђиласу порив да директно слаже новинарку, а тиме и читаоце и масно слаже:"ја сам био власт у Београду, а не на нивоу Србије"? Био си министар човече, дакле био си власт и на нивоу Србије! Као што је ово слагао, Ђилас је наставио да лаже.

Опет је поновио лаж коју је изрекао 02.02.2021. такође у "Данас"-у. Тада је лажно оптужио државе Запада да, цитирам Ђиласа: "већ девет година директно дају подршку Александру Вучићу у пројекту увођења неофашистичког система у Србију". Сада је у новогодишњем броју "Данас"-а рекао: "нисам превише омиљен у делу међународне заједнице који девет година ћути на успостављање неофашизма у Србији". И опет вишеструке лажи. Прво, нема државног неофашизма у Србији. Друго, нелогично је да би „део међународне заједнице“ подржавао неофашизам у Србији, чак и да он постоји. Треће, у фебруару ове године он је за подршку неофашизму оптужио цео „Запад“ тј. 27 држава ЕУ, плус Британију, плус САД, Канаду, Аустралију, Нови Зеланд. Сада је ту бесмислену оптужбу усмерио на део међународне заједнице. Ђилас ове године константно вређа ЕУ посреднике у дијалогу, али и амбасадора САД, Годфрија, и у новом интервјуу и Фабриција и Вархељија. И онда је разумљиво што га нико не воли, нити у Србији, нити у иностранству – не воле га ни на Западу, Истоку, Северу, и Југу. Воле га једино у средишту Земљине кугле – у паклу!

Уз све то Ђилас је себе и своју странку сврстао у антиевропске екстремисте. Одбацио је  и побегао са дијалога уз посредовање ЕУ парламента, противи се променама Устава које значе слободније правосуђе (промене Устава подржава ЕУ!), и константно вређа цео Запад и део међународне заједнице.

Ради се о томе да је Ђилас толико немоћан, исфрустриран и искомплексиран својим неуспесима и компромитованошћу, и Вучићевим подухватима и успесима на свим пољима, да онда лансира најневероватније лажи. Због чега Ђилас толико лаже? Љубоморан је због тога што председник Вучић уздиже Србију, гради Србију, вакцинише Србију, лечи Србију. Лечи прошлост, у садашњости, ради будућности. Срећни вам свима божићни и новогодишњи празници! И Ђиласу, наравно. Живела Србија!

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА