Саопштења

Божић: Чињеница је да протесте воде стране службе из региона

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 09.07.2020.

 

Сандра Божић

чланица Главног одбора Српске напредне странке

 

Синоћ смо имали прилику да видимо други у низу насилних и хулиганских протеста, који суштински никакву везу немају са предвиђеним мерама против сузбијања вируса КОВИД-19, као основним циљем окупљања.

Чињеница је да протесте воде стране службе из региона које имају један једини циљ, а то је да ослабе преговарачку позицију Србије у свету и да спрече председника Александра Вучића да у оквиру тих преговора брани државне интересе. На протестима смо могли да видимо украјинске, изрелске, али и хрватске држављане – навијаче. Шта они раде на овом протесту, против кога се боре и за кога? Све ово подржава и Драган Ђилас који је, то смо сви могли да видимо, позвао своје присталице да дођу на један овакав протест који је усмерен против државе Србије и њених грађана и институција. Безброј каменица, флаша, бакљи , сузаваца којима је екипа од око 200 хулигана била опремљена за хулигански чин који смо имали прилике да видимо синхронизовано у Београду, али и у Новом Саду, Нишу, Kрагујевцу, су доказ да у питању нису спонтано окупљени грађани, већ добро опремљени криминалци и криминалне групе који су обучени за герилске борбе на улици. Уништене су зграде Дома Народне скупштине у Београду, Градска кућа у Новом Саду, али и просторије Српске напредне странке у Београду, Новом Саду и Нишу, странке која је на недавно одржаним изборима на челу са предсеником Александром Вучићем, освојила на изборима двотрећинску већину гласовима народа Србије. У прилог тврдњи да су на улицама били добро обучени хулигани, говори и текст који се јуче појавио у дневном листу ’’Данас’’ у оквиру кога се налазило и упутство како да се ти хулигани понашају на протесту. Одакле том листу подаци о овако нечему? Одакле право Н1 телевизију да буквално хушка народ на полицију? У питању су нијансе у начину извештавања Н1 телевизије и РТС. Демонстранти која позивају полицајце да ’’иду на Kосово’’, требало би  да знају да је сваки од тих полицајаца оставио и крв и месо на Kосову и Метохији, а да добар део тих “демонстраната” нема држављанство Републике Србије и инструирано претензије неких других држава представљају као српске!

Овом приликом желим да одам признање полицији која је успела да се избори са обученим криминалцима који су је јуче каменовали и малтретирали како у Београду, тако и у другим градовима Србије.

Држава Србија неће дозволити да се уништавају институције и руши уставни поредак наше земље!

Наш циљ је независна и економски снажна држава која брине искључиво о сопственим националним интересима и просперитету сваког свог грађанина.

 

 

 

Служба за информисање

Српска напредна странка