Саопштења

Божић: Фашисти из Двери и СзС настављају своју погубну кампању

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 17.12.2019.

 

Сандра Божић

народни посланик и члан Главног одбора Српске напредне странке

 

Најоштрије осуђујем нељудски, отворено фашистички однос Бошка Обрадовића, његових Двери и СзС према мигрантима, оличен у најављеној Петицији против уласка и боравка миграната на територији Републике Србије, као и постављања физичких баријера на границама наше земље.

Сматрам да се овим методама доказани фашисти настављају своју погубну кампању антицивилизацијског иживљавања. Подсећам да су и грађани Републике Србије, и други наши сународници, у више наврата током историје некоме били мигранти, спасавајући голи живот пред несрећом. Одатле се и развио однос Срба према овој теми, а опште је познато да су Срби отворен и гостољубив народ, увек спреман да помогне, поготово када је реч о најосетљивијим категоријама миграната, као што су жене и деца.

Као што знамо, Србија је транзитно подручје за мигранте који имају жељу само да оду у неку од земаља Европске уније. А као добар домаћин, Србија је већ пружила и пружа све што је у њеној моћи како би тај транзитни боравак мигрантима био што мање трауматичан. Ксенофобија и предрасуде нам неће решити проблеме, већ само донети нове. А љотићевца Бошка Обрадовића обавештавам да о интересима грађана брине одговорна власт кроз институције и да се на тужној судбини људи који беже од невоља рата и сукоба не добијају никакви политички поени. Само се испољава фашистички карактер Бошка Обрадовића, његовог газде Ђиласа и осталих који су прихватили да том газди служе.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА