Саопштења

Божић: Народ је послао опозицију у политичку историју

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 03.04.2024.

 

Сандра Божић

члан Председништва Српске напредне странке

 

Ђиласова опозиција данас је показала да јој је једини циљ минирање договора и расправљање о њиховим личним захтевима, као да се ради о бунару жеља. Прихваћени су сви предуслови који су поставили на састанку о испуњавању препорука ОДИХР за унапређење избора, изузев оних којима се на најбруталнији начин крше закони наше земље.

Навикнути су да владају кршећи све прописе и газећи Устав своје земље, па тако и сада траже немогуће не би ли нашли најмањи могући разлог да не изађу на изборе, јер им је јасно да више немају подршку коју су стекли обманама народа и коришћењем мајског масакра зарад својих политичких амбиција. Не презају ни од чега како би дошли на власт, а можемо само да замислимо на шта би држава личила да се они врате на власт. Управо због таквог понашања и игнорисања закона, народ их је послао у политичку историју.

Ради се о покушају манипулације јавности како би се представило да власт не жели да разговара о побољшавању изборних услова, иако је то далеко од истине. СНС је дошла на власт према изборним условима који су они кројили по својој мери, док смо само од 2019. године прихватили 54 препоруке ОДИХР о унапређењу услова. Број препорука које је садашња опозиција усвојила и применила за време њихове власти једнак је нули, јер им до воље народа и фер избора није стало, све док су имали подршку својих ментора из амбасада.

Зато је свима јасно да се не ради о изборним условима, већ о кукавичлуку да се изађе пред народ са теретом политике најбруталнијег кршења свих правних норми, политиком лоповлука, закатанчених фабрика и рекордном стопом незапослености - што је све тековина Ђиласове жеље да напуни своје и џепове њему блиских послушника.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА