Саопштења

Ђорђевић: Парадокс једне пресуде

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 13.01.2021.

 

Зоран Ђорђевић

члан Председништва Српске напредне странке

 

Годинама већ, свакодневно, тајкунски и тзв. "независни и објективни" медији износе многобројне лажи и увреде на рачун председника Републике Александра Вучића, његове породице, не штедећи при том чак ни његовог најмлађег, трогодишњег сина, а друштвене мреже су затрпане изливима мржње, псовки и претњи које својом огавношћу, бестијалношћу и нискошћу изреченог превазилазе све границе нормалног и људског понашања - док се, истовремено, у тим истим, "независним и објективним" медијима, финансираним новцем опљачканим од грађана Србије тврди да: "У Републици Србији на власти је недемократски, аутократски, нелегалан и нелегитиман режим, утемељен на култу личности и диктаторској владавини једног човека, Александра Вучића. Режим чије су основне одлике непотизам, корупција, некомпетентност кадрова, гушење слободних и професионалних медија, негирање и кршење људских права и слобода, претње, уцене, лаж и обмана, страховлада, ерозија јавног морала, поремећен систем свих вредности, стално урушавање свих институција, злоупотреба јавних функција и овлашћења, кршење закона и Устава, отворена и прикривена издаја државних и националних интереса од стране носилаца највиших државних функција…"

Парадоксална ситуација - за сваког објективног посматрача, о чему сам (и не само ја, него и многи други, политички неострашћени и мржњом незаслепљени људи) већ говорио, покушавајући да докажем да тврдња о "страшној и свеобухватној" диктатури и непостојању и непоштовању људских права и слобода у Србији, с једне стране - и свакодневно медијско линчовање Александра Вучића, с друге стране - никако не могу истовремено постојати, нити бити истина. Лажи, увреде и претње које политички неистомишљеници Председника свакодневно изричу на његов рачун, и на рачун његове породице, и који то чине слободно, неометано, у многим медијима, на порталима, друштвеним мрежама и на јавним скуповима - управо су доказ да никакве репресије нити диктатуре у Србији нема, али нажалост - и да нема ни стида ни срама, па чак ни минимума људског достојанства код оних који свакодневно вређају Александра Вучића и његову породицу.

Поновићу, још једном: Руковођени искључиво личним интересима, многи од тих тзв. "бораца за демократију и праведно друштво", упорно понављају све те неистине и лажи, верујући у стари, у пракси већ испробани и доказани рецепт - да хиљаду пута изговорена лажа на крају постане истина у свести онога ко ту и такву лаж слуша. Чине то свакодневно, бучно, на перфидне и мање перфидне начине, у јавним обраћањима, гостовањима у телевизијским и радио емисијама, колумнама, књигама, разним памфлетима и плаћеним интервјуима, користећи при том, неретко, речник недостојан и друмске механе, а камоли јавног медијског простора и говорница, чак и државних институција.

Врхунац парадокса којем смо сви изложени, а који у потпуности оповргава лажи опозиције о диктатури у Србији (за све оне који то желе да виде) јесте првостепена, неправоснажна пресуда суда, по тужби Бошка Обрадовића против Александра Вучића, за повреду угледа и части, којом је пресуђено да Председник плати 200.000 динара. Парадокс је утолико већи што су углед и част, по мишљењу суда, повређени неком ко заправо ни угледа ни части нема, и ко свакодневно највулгарније и најприземније вређа Александра Вучића и његову породицу, као што нема ни политичку подршку грађана Србије за свој политички програм, који дели са својим финансијским ментором, Драганом Ђиласом, а који гласи: Мрзим Вучића.

А најпарадоксалније је то што је суд такву, у модерној историји незабележену пресуду једном председнику државе који је у мандату, донео у земљи - "у којој влада диктатура, страх, култ личности и урушеност институција, нарочито судских, и у којој нема слободе и правде…"

Нешто ту, очигледно, није истина, јер те две ствари - диктатура и страховлада, и ова и оваква пресуда, једна другу искључују.

Какав год да буде крајни епилог овог судског процеса и какве год лажи, тим и сваким другим поводом, како то и иначе свакодневно чине, буду износили политички неистомишљеници Александра Вучића истина је само једна: Победиће Александар Вучић. Победиће Србија. Живела Србија!

 

 

 

Служба за информисање

Српска напредна странка