Саопштења

Ђурић: Борис Тадић да размисли још једном ко је лажни патриота и ко гради лажну слику о себи

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ/ 25.08.2018.

 

Марко Ђурић

потпредседник Главног одбора Српске напредне странке

 

 

Пошто, господине Тадићу, тврдите за себе да сте доносили успехе, како кажете за разлику од пораза Александра Вучића, поставићу Вам неколико реторичких питања, пошто одговора ни покајања за грешке које сте чинили знам да неће бити.

Колико је наша земља имала квадратних километара када сте постали председник, а колико када сте отишли, а пре тога изгубили Црну Гору и разместили царину и граничну полицију такозване републике Косово на Јариње и Брњак?

Шта је то у Букурешту било важније него на Газиместану, па сте одлучили да Ваша реакција на једнострано проглашену независност Косова и Метохије буде вишедневни одлазак из земље?

Шта/ко Вас је натера(л)о да онако дилетантски постављеним питањем Међународном суду правде ударите печат на косовску независност? Јесте ли то сами смислили или Вам је неко помогао?

Зашто је за време док сте руководили војском расформирана Трећа армија, укинут Приштински корпус, десет пута (не процената) смањено бројно стање, техника и снага наше војске?

Због чега су, док су Ваше страначке колеге бивале све богатије, прави хероји и браниоци отаџбине изједначени са онима који јесу чинили злочине, вучени по блату и домаћим и страним робијашницама, док се хиљаде терориста за време Ваше коалиционе ДОС-ове власти нашло на слободи и уживало у ловорикама победе и српског понижења?

Господине Тадићу, никада више Србија неће бити понижена, никада више побеђена и у миру растављена онако како је то учињено за време власти чији сте проминентан део били.

Са резултатима који су остали иза Вас, Ви нисте ни у шали за поређење са човеком за чијег времена је јавни дуг који сте оставили на 79 одсто бруто домаћег производа смањен на испод 50 одсто, привредни пад већи од 3 одсто БДП у последњој фази Ваше власти претворен је у раст већи од 4 одсто у првој половини ове године, Ваша пљачкашка приватизација замењена је највећом стопом директних страних инвестиција у региону, Ваше поткопавање одбрамбене моћи земље (што увек призива сукобе) замењено је јачањем војске, динар је данас стабилнији него икад, а незапосленост је на најнижем нивоу у новијој историји.

Након свега овога, размислите још једном ко је имао поразе, а ко успехе, ко је лажни патриота и ко гради лажну слику о себи.