Саопштења

Ђурић: Део опозиције прижељкује поразе српске дипломатије

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 10.09.2020.

 

Марко Ђурић

потпредседник Главног одбора Српске напредне странке

 

Неспособност људи попут Вука Јеремића да се радују успесима своје државе последица је потпуне моралне искварености дела српске опозиције који упорно прижељкује поразе српске дипломатије, не би ли их претворио у сопствене победе.

Јеремићева покварена политичка диоптрија чак и за Србију историјски важан споразум из Вашингтона препознаје као пораз зато што је пропаст наше земље његова једина шанса да се поново дограби неке фотеље.

Ако пораза међутим нема, Јеремић ће се постарати да их створи тражећи свему замерку и критикујући све оно што он и његови некадашњи сарадници у власти нису умели да ураде.

Након што је био извршилац једног од најбесмисленијих потеза у историји светске дипломатије, јединственог државног самоубиства пред Међународним судом правде, Јеремић губи сваки политички и аналитички кредибилитет, а за мишљење га данас питају још само они који са једнаком страшћу прижељкују српске неуспехе и покушавају да их створе и тамо где их нема.

За разлику од времена Јеремића, који је био шеф српске дипломатије а да није умео да мисли чак ни корак унапред, политика Србије данас се води стратегијом која је осмишљена десет корака унапред, и људи попут Јеремића, осим што немају вољу, немају ни капацитет да схвате ту борбу.

Јеремићу се може опростити незнање, али му се теже може опростити зла намера да од Србије поново направи неуспешну државу без достојанства и будућности.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА