Саопштења

Ђурић: Дневни лист "Данас" је пљунуо у лице грађанима Србије

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 10.05.2020.

 

Марко Ђурић

потпредседник Главног одбора Српске напредне странкe

 

Дневни лист "Данас" је пљунуо у лице грађанима Србије и жртвама фашизма. Приказујући од стране већине грађана демократски изабраног председника на насловној страни као Хитлера, овај тајкунски урадак још једном показује да сам заправо по свом садржају и дехуманизацији неистомишљеника све више опонаша "Der Sturmer" и "Volkischer Beobachter" из мрачних 40-тих година прошлог века.

Бљувотином од насловне стране "Данас" је најавио колико ће у наредних нешто више од месец дана бити прљава и антидемократска кампања свих оних који председника Србије Александра Вучића и Српску напредну странку настоје да дискредитују на најбесмисленије начине, а све у корист оних који желе да поразе Србију.

Када дневни лист поносан на своју наводну "грађанску" уређивачку политику дозволи себи да на истој страници демократски изабраног председника Србије прикаже као Хитлера, а декларисаног фашисту Бошка Обрадовића као борца за људска права, то описује степен очаја оних који наручују такве садржаје и вређа све жртве фашизма и нацизма.

Лист "Данас" је неопозиво од антихероја и промотера насиља и примитивизма направио свог хероја, и као човеку ми је жао због размера вредносног и моралног потонућа и збуњености људи који праве те новине.

Не желећи да оспоравам једном медију уређивачке слободе, иако поменути лист постаје оаза неукуса, морам да са жаљењем констатујем да је медијски простор у Србији оваквим бизарним третманом политичке стварности уназађен, а као грађанин сам оправдано увређен овом простачком злоупотребом слободе мишљења и говора.

Председник Александар Вучић и Српска напредна странка неће поклекнути и бити обесхрабрени агресијом и примитивизмом гласне мањине, која уз подршку непријатеља српских државних и националних интереса покушава да киднапује Србију.

Грађани Србије заслужују боље од Бошка Обрадовића и његовог самопроглашеног револуционарног гласила.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА