Саопштења

Ђурић: У време Драгана Ђиласа национални авиопревозник је грцао у дуговима

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 20.01.2020.

 

Марко Ђурић

потпредседник Главног одбора Српске напредне странкe

 

Честитам Драгану Ђиласу, који је успео да једном реченицом докаже да је убедљиво највећи лицемер на простору западног Балкана. 

У његово време национални авиопревозник је грцао у дуговима, аеродром имао 5 пута мање путника, а ЈАТ су од гиганта довели у стање да није покривао линијама ни земље региона. Сада, када су Вучић и влада учинили преокрет и Србију претворили у регионалног лидера у авиосаобраћају, рони лажне, крокодилске сузе за њеним пословањем које је, хвала Богу, успешно и на корист целе Србије. 
 
Не секирајте се Ви за Ер Србију, коју сте од почетка оспоравали, која је данас понос Србије. Добро је и што примећујете да за разлику од Вас, који сте увели прелазе и баријере на Јарињу и Брњаку, уводили Србима косовске личне карте и таблице, ми повезујемо Београд са највећим градом наше јужне покрајине ваздушном линијом и доводимо хиљаде нових путника за нашу националну авиокомпанију, који ће летети преко Београда.
 
Увођење авио линије, поред 12 аутобуских које већ постоје, као што сте и сами написали, није никакво признање Косова, али оно што сте за време Ваше власти радили, уводећи границу и приштинска документа Србима усред Србије, јесте било значајан формалноправни и фактички корак у том правцу. Како уопште можете да говорите о овоме? 

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА