Саопштења

Ђурић: Уместо заштитом људских права грађана Црне Горе, напали Вучића

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 29.02.2020.

 

Марко Ђурић

потпредседник Главног одбора Српске напредне странкe

 

Изражавам запрепашћење због чињенице да Влада Црне Горе у свом саставу има Министарство за људска и мањинска права, имајући у виду актуелни економски и политички положај српког и разних других народа, појединаца, професија и друштвених група у тој држави.

Охрабрен сам сазнањем да овакво Министарство у нама пријатељској држави постоји, без обзира на чињеницу што је своје постојање уместо заштитом људских права грађана Црне Горе обнародовало нападом на Председника Републике Србије. Нема везе, наши смо.

Уверен сам да ће почетна несналажења у раду тог министарства и избору тема убрзо бити превазиђена. Када се то буде десило, уверен сам да ће се Државно Министарство за људска и мањинска права најнапредније демократије, не само на западном Балкану, него и на читавом југоистоку Европе, без одлагања позабавити и "ситним" проблемима, као што су хапшења политичких дисидената и њихових породица, хапшење новинара, отимање приватне својине цркве која је старија и од модерне државе Србије, и од модерне државе Црне Горе, којој чак ни у време фашистичких интеграција за време другог светског рата није отимана имовина.

Можда ће тада бити прилике да се ова институција несумњивог међународног престижа позабави и проблемом забрана вокално-инструменталних представа, цртежа на тарабама и игралиштима, реповања, певања и другачијег размишљања уопште.

До тада, предлажем уваженим колегама из Државног Министарства за људска и мањинска права независне, суверене и самосталне државе Црне Горе, да предмет везан за наводну великосрпску агресију проследе колегама из Министарства здравља, сектор за менталну хигијену.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА