Саопштења

Ђурић: Вучић и Мицотакис подигли односе Србије и Грчке на нови ниво

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 02.03.2020.

 

Председник Србије, Александар Вучић, и премијер Грчке, Киријакос Мицотакис, подигли су односе Србије и Грчке на нови ниво, чему је у великој мери допринела братска страначка сарадња Српске напредне странке и Нове демократије, чији су они лидери, изјавио је данас потпредседник Српске напредне странке, Марко Ђурић, на састанку са секретаром за дијаспору Нове демократије, Никосом Теодоропулосом.

Ђурић је констатовао да у Европи има мало земаља и народа које одликују тако богате историјске и пријатељске везе какве постоје између Србије и Грчке и српског и грчког народа, и да је то одличан основ за сарадњу владајућих странака двеју држава.

Потпредседник Главног одбора СНС је додао да је уверен да се припадници грчког народа у Србији осећају као код своје куће, и да су важан мост пријатељства између два народа.

Саговорници су разменили искуства две странке у сарадњи са дијаспором, сложивши се да су грађани у расејању важан економски, политички и дипломатски ресурс за сваку државу.

Ђурић и Теодоропулос разговарали су о демократским трендовима у две државе и мерама које се предузимају како би се поспешио природни прираштај и зауставио „одлив мозгова“.

Ђурић је саговорника упознао са спољнополитичким и економским приоритетима политике председника Србије и лидера Српске напредне странке, Александра Вучића, истичући да је данас Србија стуб регионалне стабилности, и да је постигла завидне резултате у смањењу незапослености, привлачењу инвестиција и повећању бруто домаћег производа.

 

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА