Саопштења

Ђурић: Заједничким снагама стварати бољу комуникацију у региону

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 09.10.2020.
 
 
Марко Ђурић
 
потпредседник Главног одбора Српске напредне странке
 

 

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић састао се данас са генералним секретаром Европског покрета у Босни и Херцеговини Харисом Плакалом.

Посебну пажњу Ђурић је посветио идеји мини-шенгена, на чијој би реализацији, према његовим речима, требало да раде сви они на Балкану којима је истински стало до европских вредности.

Саговорници су се сагласили да је председник Србије Александар Вучић неспорни промотер тих вредности, као и да у Босни и Херцеговини у том смислу има политичке истомишљенике, попут бившег председавајућег Савета министара и садашњег члана Колегијума Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Дениса Звиздића.

Ђурић је истакао да је потребно заједничким снагама радити на стварању региона у којем ће људи моћи да сигурно међусобно комуницирају и развијају пословне и приватне контакте. 

"Сматрам да је европска идеја и даље жива на Балкану код оних који желе мир и просперитет. Европски покрет у БиХ је дуги низ година један од важних актера и поузданих партнера у стварању таквог система вредности", рекао је Ђурић.

Саговорници су се сложили да је данашњи састанак одлична прилика за стварање замајца за продубљивање регионалне сарадње. 

Плакало је Ђурићу честитао на именовању за амбасадора Србије у САД, изразивши уверење да ће и са те функције наставити да се бори за стабилнији и безбеднији регион, као и за заједничку будућност у ЕУ.

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА