Саопштења

ДС изгубила већину у Београду


Свакодневне изјаве функционера Демократске странке, ослобођене икакве суштине, само су покушај да се сакрије чињеница да су Драган Ђилас и Демократска странка изгубили већину у београдском парламенту, као и већинску подршку грађана Србије. 

Грађанима Београда потпуно је јасно да Ђилас није више заинтересован за оно што се дешава у Београду, већ своју позицију градоначелника користи искључиво у покушају да ојача своју улогу лидера ДС-а, и да са ове позиције свакодневно  напада Владу Србије. 

Подсећамо грађане да су се у периоду када је Демократска странка имала и председника Републике, и премијера, и градоначелника Београда, у главном граду наше земље и свим његовим градским општинама дешавале невероватне прекомпозиције власти, противуставно отимање одборничких мандата, запошљавање чланова породица одборника, само да би Драган Ђилас и Демократска странка били на власти. 

Демократска странка мора да прихвати чињеницу да је изгубила поверење грађана, јер су у периоду власти ове странке учињене огромне злоупотребе буџета, изгубљене су стотине хиљада радних места у приватизацијама које је и Европска унија означила као криминалне, незапосленост која је у априлу 2008. године износила 13,3% нарасла је на скандалозних 25,5% и највиша је од како се статистика уопште води. Србија је од 2008. до 2012. године више него двоструко повећала свој јавни дуг,који је достигао 60% БДП-а, а новац узет кроз огромне кредите није уложен  на развој наше инфраструктуре.

Уместо да прихвати одговорност за пустош коју је оставила у Србији, Демократска странка јаловим нападима покушава да умањи напоре људи који покушавају да мењају Србију, и обезбеде да се у њој живи боље. Српска напредна странка има одговорност према грађанима и Београда, и Србије, и наставићемо да радимо веома вредно да омогућимо више радних места, квалитетнији живот и бољу будућност за све грађане Србије.