Саопштења

Глишић: Нећемо одустати од борбе за Шабац

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 25.06.2020.

 

Дарко Глишић

председник Извршног одбора Српске напредне странке

 

Одлука ГИК-а у Шапцу је показатељ како „вајне демократе“ у ствари замишљају демократију.

Ово је највећа пљачка и крађа изборне воље грађана икада виђена у Србији. Зеленовић и Петровић су до сада крали новац грађана Шапца, а сада покушавају да им украду и глас. И то глас жељан промена и нормалног живота у Шапцу, који је постао талац  Душана Петровића и Небојше Зеленовића.

Протекли избори били су чистији и поштенији него икада, и са никада већом излазношћу и јаснијом вољом грађана за променама у Шапцу.

Градска изборна комисија у Шапцу је у изборној ноћи констатовала уредност материјала као и да је сав изборни материјал предат како закон налаже, а Зеленовићеви људи нису имали ниједну примедбу на записник. Након неколико дана под притиском Зеленовића, Петровића и Совранија Чоњагића, чланови ГИК-а које су они поставили, доносе срамну одлуку да пониште изборе јер им се не свиђа боја воска којом су печаћене коверте. Вођен том истом логиком, ГИК у Шапцу могао је да донесе одлуку којом проглашавају Небојшу Зеленовића за султана мачванског.

Оно што свима мора да буде јасно јесте да не одлучује Зеленовићева, Петровићева и Чоњагићева комисија ко је победио на изборима, већ то чини народ на биралиштима, а наша порука свима њима је да ћемо вољу грађана, више од 30 хиљада бирача који су подржали нашу листу, бранити свим законским средствима.

Апсолутно смо убеђени у исправност читавог изборног процеса, за који је у изборном дану и сам Зеленовић рекао да је законит, фер и поштен, а што су потврдили и инострани посматрачи.

Грађанима Шапца поручујемо да ћемо се одлучно изборити за поштовање закона, да ћемо сачувати њихову изборну вољу и да нећемо одустати од борбе да Шабац има поштену и домаћинску власт која ради за народ, а не свој џеп.

 

 

 

Служба за информисање

Српска напредна странка