Саопштења

ГО СНС Београд - Одговор Балши Божовићу

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ/ 12.09.2013.
ГРАДСКИ ОДБОР БЕОГРАД

Градски одбор Београд Српске напредне странке подсећа демократе да бројни политички порази које су доживели показују да нису више равноправан такмац. Најважнији показатељ који потврђује да Демократска странка нема поверење грађана били су избори у Земуну, на којима су освојили тек 8% гласова.

Разумемо да их боли пад рејтинга и странке, и Драгана Ђиласа, али то не сме да утиче на функционисање Београда, нити је морално да престоница буде ринг за обрачун са политичким неистомишљеницима.

Београд је презадужен, то је истина коју ДС не може да оповргне. Београд данас дугује 820 милиона евра и тај податак се може прочитати у „Службеном листу града Београда“. Београд, нажалост, нема нове пројекте, јер за то треба имати кадрове, знање и воље, а ДС се ослања искључиво на маркетинг.

Дугови су резултат владавине Демократске странке. Београд то зна, као и Србија, и зато више, господо из ДС-а, немате њихово поверење. Свакодневна спочитавања, критике и увреде уперене против Српске напредне странке показују заправо немоћ и слабост ДС-а. Питамо демократе да ли су ваше неистине и критике заправо љутња због вашег стида или опијеност амбицијом владања? Треба ли да вас подсетимо на бројне афере чији су актери управо из ваших редова.

Најзад, непосредни избори нису одговарали Ђиласу када се кандидовао за градоначелника 2008. године, из страха да ће га победити Александар Вучић. Демократе морају знати да се изборни систем не може мењати тек тако, по нечијој вољи, када му падне на памет. Градски одбор Београд СНС поручује демократама да колико год се трудили не могу пољуљати поверење грађана у Српску напредну странку, и могу да буду сигурни да ћемо их победити на сваким наредним изборима.