Саопштења

Гојковић: Наступ председника Вучића потврда одговорне државне политике

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 08.02.2024. 

 

Маја Гојковић

члан Председништва Српске напредне странке 

 

Наступ председника Републике Србије Александра Вучића у Уједињеним нацијама представља најбољи показатељ и потврду одговорне државне политике коју председник води у циљу заштите нашег народа који живи на Косову и Метохији.

Председник је аргументовано показао светској јавности како незаконита и једнострана одлука Приштине о укидању динарског платног промета, само једна у низу планираних и систематских мера у циљу стварања неподношљивих услова за Србе на Косову и Метохији, доводи у питање физички опстанак Срба у јужној покрајини. Такође, важно је да су се чуле речи председника да је свакодневно и ситематски на мети и приватна својина Српске православне цркве, као и да Приштина не враћа имовину манастиру Дечани, те да је на делу и уништавање српских гробаља и споменика културе, који сведоче о вековном трајању Срба на Косову и Метохији.

Председник је у свом излагању јасно показао да са једне стране постоји Приштина која спроводи систематске нападе на српску популацију стварајући неподношљиве услове за живот Срба на Косову и Метохију, док је Србија конструктиван међународни актер и води политику која се заснива на настојању да буде ослонац стабилности у региону западног Балкана.

Важно је да се вечерас чуо глас и став Србије и истина о томе колико су тешки услови у којима живи српски народ са циљем прогона Срба са Косова и Метохије и етничког чишћења, као и да се ради о злочину против човечности, а председник је показао спремност да посвећено ради на очувању српског народа и његовог опстанка на вековним огњиштима“.

 

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ 

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА