Саопштења

Гојковић: Опозицији су лични интереси испред интереса грађана

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 08.02.2024. 

 

Маја Гојковић

члан Председништва Српске напредне странке 

 

Овакав поступак Европског парламента не служи на част ни Европској унији, ни Европском парламенту и никако не може бити у интересу демократских вредности у целини. Доношењем Резолуције којом се игнорише чињеница да је управо на овај изборни поступак у Србији изражен најмањи број замерки и истовремено занемарује најтежа повреда основних људских права, онемогућавање грађана Србије на територији Косова и Метохије да изразе своју политичку вољу од стране ПИС у Приштини, наноси се увреда не само политичкој вољи суверене државе, већ се подрива и поверење у посвећеност темељним европским вредностима самих европских институција. Штавише, овакав потез свакако не показује одговоран став према политичким процесима у Србији, која је увек била веран и поуздан учесник у процесима европских интеграција, нити довољан степен озбиљности у питањима од значаја за политичку стабилност која је свима преко потребна. 

Ово је посебно упадљиво имајући у виду чињеницу да је овај документ, који обилује фалсификатима и несхватљивим фабрикацијама, потекао из редова опозиционих странака у Србији, разумљиво незадовољним лошим изборним резултатом. Не прихватајући да је њихов изборни неуспех проистекао из једноставне чињенице да грађани Србије одбацују и не подржавају њихове ставове, они кривца измишљају на другој страни. Оно што ипак није разумљиво је спремност Европског парламента да их у томе подржи.

Са друге стране, спремност опозиције да измишљотинама, конструкцијама и тешким фалсификатима бескрупулозно нападне државу и легитимну и легално изабрану власт, говори само да су им лични политикански интереси испред интереса грађана и државе. Иако је невероватно да постоје политички актери који су спремни да позову на заустављање финансијског и привредног раста Србије, траже укидање претприступних фондова и заустављање пројеката, само да би добили алиби и оправдали своје изборне неуспехе, данас смо сведоци да њима заправо није стало ни до грађана наше земље, ни до демократије у Србији, већ да су спремни да раде на штету Србије само да би дошли до својих политичких циљева.

И на крају, остаће као преседан уписано у историји наше земље и нашег народа да су појединци у истом дану у ком је председник Србије Александар Вучић отпутовао у Њујорк да се у Уједињеним нацијама бори за очување наше земље и нашег народа на Косову и Метохији, који је изложен терору, у Стразбуру угрожавали интересе Србије.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ 

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА