Саопштења

Ивковић: Обрадовића узнемирило хапшење нарко-дилера

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 16.01.2020.

 

Биљана Поповић Ивковић

члан Председништва Српске напредне странке

 

 

Изнуђене кривичне пријаве које данас напрасно подноси против министра унутрашњих послова и директора полиције представљају ништа друго до чисто замајавање јавности и скретање пажње са кључних питања која су итекако уздрмала Бошка Обрадовића.

Моменти у којима се Обрадовић одлучује да интензивира своје перформансе постају већ симптоматични, те не могу да не питам да ли је Обрадовића овога пута узнемирило то што је министар Небојша Стефановић наградио полицијског службеника, који је ухапсио криминалну групу Младена Новаковића званог Тоцило са 77 килограма хероина?

Да подсетим јавност, након хапшења осумњиченог Новаковића средином новембра прошле године Обрадовић је започео серију испразних конференција на којима се обрушио на часне полицијске службенике, посебно блатећи оне који се боре против нарко-трафикинга.

Симптоматично је да је баш тада своју опседнутост узалудним покушајима политичке дискредитације Небојше Стефановића наједном надоградио и са претњама директору полиције Ребићу поручујући му да се неће извући, а потом и бројним припадницима МУП-а.

И поново је Обрадовића изгледа узнемирило награђивање професиналаца који су водили истрагу против Новаковића, те је данас поручивао којешта и тужиоцима и вршио притиске. 

Зато га морам подсетити да ни  дан данас осим пуког правдања нисмо добили одговор на кључна питања као прво зашто Обрадовића толико узнемирава хапшење Новаковића званог Тоцило. Да ли вам је то кум и каква је његова веза са Дверима у Младеновцу?  

Сем тога, када ћете јавности објаснити која је улога више пута осуђиваног Косте Латиновића, ког у јавности везују за „раковички клан“, у Дверима? За шта сте му узвратили стављањем његове ћерке на вашу листу кандидата за одборнике и 2016. и 2018.? Чак је и  сам Латиновић говорио за медије како је шетао са вашим члановима на протесту док су носили вешала. Јавност те одговоре очекује од Обрадовића већ годину дана.    

Није Бошко Обрадовић објаснио ни какве везе има и зашто седи за кафанским столом са контроверзним Срђаном Аџемовићем. Реч је о лицу, добро описаном још у „Белој књизи о организованом криминалу“ из 2001.  

Да ли у Обрадовићевим разним везама са овим људима лежи и одговор на питање зашто су му Небојша Стефановић и МУП константно на мети и зашто му сметају резултати у сузбијању криминала које постижу полицијски службеници.  

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА