Саопштења

Јоксимовић: Наставак добре сарадње СНС и фондације Конрад Аденауер

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ/ 21.08.2018.

 

Јадранка Јоксимовић

члан Председништва Српске напредне странке

 

 

Међународни секретар Српске напредне странке и министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић разговарала је са директором Фондације Конрад Аденауер (КАС) у Србији Норбертом Бекманом о процесу европских интеграција Србије, наставку досадашње, и како су оценили, успешне сарадње СНС и КАС.

Министар је нагласила да је Србија посвећена наставку процеса ЕИ и да чланство у ЕУ представља наш стратешки интерес. Навела је да смо у досадашњем процесу приступања отворили 14 поглавља – од којих су 2 привремено затворена, и да очекујемо да током председавања Аустрије Саветом ЕУ – до краја године, отворимо  поглавља за која будемо технички спремни.

Јадранка Јоксимовић верује да ће свеукупна помоћ Немачке и наставку ЕИ Србије бити настављена, посебно јер се наша држава показала као поуздан и конструктиван партнер ЕУ – са којом дели исте позиције по многим важним питањима. Подсетила је и да је Немачка, појединачно, највећи билатерални донатор Србије, односно да је за последњих 15 година издвојила више од 1.6 милијарди евра за бројне развојне пројекте.

Јоксимовић је посебно истакла значај образовног програма „Политикас“ који реализује фондација Конрад Аденауер. Омладини СНС-а он омогућује стицање и примену додатних знања из савремене политичке теорије и праксе која ће допринети унапређењу њиховог политичког ангажовања.

Директор фондације Конрад Аденауер Норберт Бекман оценио је да реформе које се спроводе у процесу приступања ЕУ дају позитивне и охрабрујуће резултате. Истакао је да ће КАС и у будуће, кроз обуке и семинаре које спроводи, допринети знатно бољој и ефикаснијој сарадњи СНС и Фондације.